VOGOŠĆANI DOČEKUJU LITVANSKI TIM ŠVIESU U REVANŠ SUSRETU 2.KOLA EHF CHALLENGE KUPA

 Rukometni klub Vogošća Poljine Hills, danas je održao press konferenciju povodom revanš meča drugog kola EHF Challenge kupa u kojoj dočekuje ekipu VHC Šviesa (LTU).

Rukometaši Vogošće žele da u nedjelju sa navijačima dođu do pobjede nad Šviesom i plasmana u treće kolo Čelendž kupa. Oni su u prvom meču u Litvaniji poraženi sa rezultatom 24:27 što je aktivan rezultat i korak ka narednoj fazi takmičenja.

Na današnjem pressu novinarima su se obratili trener RK“Vogošća PH“ Bojan Unčanin, sportski direktor Dragan Gatarić i igrači Ajdin Zahirović i Miloš Prodanović.

Trener Vogošćana Unčanin je na samom početku pozdravio sve prisutne i dao svoj osvrt prve utakmice koja se igrala u Litvaniji: „Poraženi smo sa tri razlike i sigurno da smo mogli još i bolje da prođemo kako se rezultat odvijao, ali šta je tu je. Mislim da i ovaj rezultat što smo napravili u Litvaniji je dosta dobar i aktivan, već smo o tom pričali u nekim ranijim izjavama. Sigurno da je dostižan i mi vjerujemo da možemo stići ta tri gola razlike i pokušati se plasirati u to treće kolo. Imali smo i malo problema pred tu prvu utakmica sa zdravstvenim biltenom, nadam se da ćemo ovu utakmicu sad u nedjelju dočekati u malo većem rosteru i da ćemo pokušati jednim dobrim ritmom što nam je evidentno falilo tamo u zadnjih 15–tak minuta nadoknaditi i izboriti plasman u treće kolo“.

Ajdin i Miloš su rekli da nije realno da su izgubili tri razlike, to je trebalo biti neriješeno ili jedan razlike za domaćine ako su bili bolji a nisu. Zahirović je istakao da su im dozvolili njihovim padovima u igri i greškama u napadu da odu na tu prednost od tri gola i smatra da u Vogošći neće dopustiti i da će pobjediti i nadoknaditi izgubljenu šansu u Litvaniji. „ Pozivam sve navijače da nas podrže jer nas očekuje zaista jedna teška utakmica, gdje ćemo morati stizati rezultat a to nikada nije lako.“- na kraju je rekao Zahirović.

Utakmica je na rasporedu u nedjelju 13.10.2019. sa početkom u 17 sati.

Izvor: RTV Vogošća!