ANGAŽOVANO NOVO POJAČANJE: KAPIĆ U DRESU VOGOŠĆE

 I u narednom periodu Rukometni klub „Vogošća PH“ osvježava svoju ekipu i ozbiljno se priprema za novu sezonu Premijer lige BiH. Kako je već poznato Vogošća će i ove godine igrati u Evropi i traže pojačanja koja se mogu iznijeti sa svim izazovima.

Mirza Kapić (desno krilo) dolazi iz visočke Bosne. Iza sebe ima bogato iskustvo, sedam godina nastupa za katarsku ekipu El Qiada, nastupao je za kadetsku i juniorsku reprezentaciju Katra. Kapić je bio učesnik dva svjetska a tri puta je osvajao zlato na Azijskom prvenstvu. Na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Brazilu sa Katarom je osvojio 9. mjesto.

Naredne sezone, Mirzu ćemo gledati u dresu Vogošće.

„Prepoznao sam Vogošću kao klub uz kojeg mogu još više napredovati, te mislim da Vogošća može napraviti veliki rezultat. Svom budućem timu, saigračima, želim dosta sportske sreće i da nas povrede zaobiđu“. – Rekao je Kapić.
Iz Rukometnog kluba“ Vogošća PH“ kažu:

„ Radi se o odličnom pojačanju kluba. Mirza Kapić je igrač koji iza sebe ima dosta iskustva, a uz to je mlad momak koji je željan napretka i dobrih rezultata. Mislimo da za ovu sezonu radimo dobru priču i nadamo se da će uroditi dobrim rezultatima. Odlučni smo da naš klub vratimo tamo gdje mu je i mjesto, a to je borba za vrh Premijer lige BiH“.

Izvor: Press služba RKVogošća PH