VANJA SMILJANIĆ NOVO POJAČANJE VOGOŠĆE

Rukometni klub „Vogošća PH“ još uvijek radi na sklapanju ekipe za novu sezonu Premijer lige BiH.

Vanja Smiljanić je svoju rukometnu karijeru počeo sa 15 godina u Apatinu. Poziciju koju igra je desni bek i desno krilo. 2014. Godine odlazi u Novi Sad gdje postaje član RK „Vojvodina“ i tu provodi tri godine. Bio je juniorski i kadetski reprezentativac Srbije. Igrao je još za Kać, Crvenku u Srbiji, a u Bosni za Kakanj i Derventu. Sa Vojvodinom je igrao Seha ligu, ligu šampiona i EHF Cup.

„Vogošća će biti još jedna nova sredina za mene. Klub ima velike ambicije, pravi se dobra priča. Zna se tačno šta se hoće i što je najbolje igra se Evropa. Neće mi biti teško uklopiti se u sve to. Svojim budućim saigračima, želim da nas zaobiđu povrede i da zajedno ostvarimo zacrtano“. -Rekao je Smiljanić.

Iz Rukometnog kluba“ Vogošća PH“ kažu:

„I ove sezone RK“Vogošća PH“ želi iskorak više. Za Vanju možemo reći da je odličan momak, želi da radi i napreduje što je i dokazao proteklih godina. Mlad je i veoma perspektivan i nismo se nimalo dvoumili oko njegovog dolaska. Vrlo brzo smo dogovorili saradnju, i želimo da se osjeća kao kod svoje kuće“.


Izvor: Press služba RK"Vogošća PH"