AJDIN ZAHIROVIĆ: VJERUJEM U POBJEDU!

 

Predhodnog vikenda rukometaši Vogošće su ostvarili ulazak u polufinale Kup-a BiH. Nakon utakmica Kup-a slijedi i početak drugog dijela sezone 2018/2019, tako da će prvu utakmicu u nastavku takmičenja Vogošćani otvoriti u Mostaru protiv ekipe Zrinjskog.

Utakmica 14. kola je na rasporedu u subotu, 16.02.2019. sa početkom u 19,00 sati u Mostaru.

„Period koji je iza nas smo maksimalno iskoristili i pripremili se. Vrhunski stručnjak kakav je naš trener Kamenica, unio je malo sviježine i novosti u treninge, te će on biti sigurno jedan veliki plus za nas u nastavku takmičenja. Svijesni smo na kakvo gostovanje idemo i kakva nas utakmica očekuje, ali isto tako znamo i svoje prednosti i kvalitete te sa atmosferom koja trenutno vlada u ekipi vjerujem u pobjedu. Također na predhodna dva gostovanja u Mostaru upisali smo pobjede pa isto očekujem i sad“. – Kaže Ajdin Zahirović rukometaš Vogošće.

„Pred nastavak lige, odigrali smo dvije Kup utakmice protiv drugoplasirane ekipe Gračanica. Prvu utakmicu smo odigrali baš onako kako treba i sa 5 golova prednosti smo se imali čemu i nadati. Nažalost, u uzvratnoj utakmici smo malo podbacili i nismo odigrali ni blizu kako smo trebali. Malo nas je i sreća poslužila te smo na kraju ipak slavili dalje takmičenje u Kup-u BiH. U subotu nas očekuje utakmica sa Zrinjskim, ekipa koja je uvijek spremna i koju mi veoma cijenimo i respektujemo. Naši momci su spremni i nema sumnje da će dati sve od sebe da dođemo do pobjede u prvoj prvenstvenoj utakmici ove godine“. –Rekao je Fetah Kadrić predsjednik UO RK Vogošća Poljine Hills.

Izvor:Press služba RK Vogošća PH