Gračanica u suzama, Vogošća uprkos porazu ostvarila prolaz u polufinale Kupa BiH…

Gračanica je tokom cijelog susreta diktirala tempo igre, na momente imala i veću prednost od pet razlike koliko im je trebalo da prođu dalje, ali na kraju nisu imali sreće.

Krenulo je sjajno za domaće. Na samom otvaranju susreta domaći su napravili seriju od 3:0 i tako već tada pokazali da su spremni da pokušaju da izbore prolazak dalje. Gosti svoj prvi gol daju tek u sedmoj minuti a rezultat u 11. minutu susreta bio 6:2 za Gračanicu.

Imala je tada Gračanica napad za plus pet ali su izgubili loptu nakon koje gosti prave seriju od 2:0 i tako dolaze na 6:4. Gosti su uzvratili istom mjerom te serijom od 2:0 ponovo odlaze na četiri razlike. Ipak, gosti u 26. minuti uspjevaju da izjednače na 9:9, ali su domaći vratili prednost na svoju stranu te se na poluvrijeme otišlo rezultatom 12:10 za Gračanicu.

Gračanica je drugo poluvrijeme otvorila serijom 3:0, i tako u 32 minuti imala je tih plus 5 koje ime je garantovalo prolaz dalje. U 40. minuti rezultat je bio velikih 19:13 za Gračanicu, ali se gosti u periodu od 47. do 51. minute vraćaju na samo četiri gola zaostatka pri rezultatu 23:19.

U triler završnici više sreće su imali gosti. U posljednji minut susreta ušlo se rezultatom 26:22 za Gračanicu kojoj je trebao gol iz posljednjeg napada. Ipak nisu ga Gračanlije uspjele postići te su gosti uprkos ovom porazu ostvarili prolaz dalje.

U ekipi Gračanice istakli su se Hamidović sa 12 golova, te nevjerovatni golman Admir Ahmetašević koji je sakupio 18 odbrana. U gostujućoj ekipi bolji od ostalih bili su Bečić, Bosić i Stojanović koji su postigli po četiri gola.

 Izvor: Sportsport.ba!