Kamenica i zvanično predstavljen kao novi trener Vogošće!

Kasim Kamenica i zvanično je novi trener RK Vogošća Poljine Hills. On je predstavljen danas na zvaničnoj pres-konferenciji ovog kluba.

Šta reći o čovjeku kao što je gospodin Kasim Kamenica, koji je jedno od najvećih imena u svijetu rukometa. Dovoljno je pogledati njegovu biografiju i malo koji trener sa ovih prostora može se pohvaliti sa tolikim brojem klubova, kazao je Gen. sekretar RK Vogošća Mirza Dervišević.
 

Prije svega želim da vam se zahvalim što ste došli u ovolikom broju. Nakon evidentne krize rezultata u saradnji sa dosadašnjim trenerom Danijelom Ridžićem smo dogovorili sporazumni raskid saradnje. U 24 sata uspjeli smo da dogovorimo saradnju sa gospodinom Kamenicom. Ja mu želim dobrodošlicu u našem klubu, želim da ostvarimo ciljeve kluba. Nekoliko godina sa uspjehom nastupamo u Premijer ligi BiH, nismo nažalost uspjeli da osvojimo titulu. Željeli smo taj prvi korak i mislimo da je to gospodin Kamenica, s kojim smo dogovorili saradnju u narednih godinu dana, rekao je predsjednik UO RK Vogošća Fetah Kadrić.

- RK Vogošća je postao konstanta kvaliteta bh. rukometa i ovako sa strane bih rekao da su njihovi rezultati vrlo dobri, ali su im nekako izmakle dvije titule za konac. Hvala predsjedniku i ostalim ljudima iz kluba na povjerenju. Period preuzimanja ekipe nije sretan za trenera. Već sam bio na funkciji kluba na meču sa Slavijom. Mene čeka naporan rad, prvo psihološki postaviti ekipu na noge. Ekipa je zapala u određenu krizu, ne u krizu kvaliteta, već je u pitanju psihološko stanje, koje je dovelo do promjene na klupi, rekao je Kasim Kamenica i dodao: - Igrače očekuje zahtjevan i naporan rad. Veliki sam profesionalac i svjestan činjenice da se mora dokazivati. Moje ambicije su osvajanje trofeja i vjerujem da to može ostvariti ovaj klub. Što se tiče selekcije ekipe, poštujem ono što je klub napravio i dogovorio, ali smatram da ekipi na nekim mjestima treba dodati određen broj igrača, kako bi se mogle ostvariti ciljevi, a da na taj način ne talasamo na budžetu. Imamo zahtjevan period ispred nas i prvi zadatak je revanš evropske utakmice protiv Borca. Pokušat ćemo iznenaditi, a taj poraz od jedan razlike nije nikakvo breme. Klubu bi bilo dobro da prezimi u Evropu. Naš fokus zanimanja će biti i Vogošća 2, pa ćemo taj stručni dio pokriti na najbolji mogući način. Sa ambicijama sam neiscrpan. Bio je sa ekipom na sinoćnjem meču protiv Slavije.

- Utakmicu protiv Slavije vidim da je stanje ekipe prenešeno sa tog meča sa Borcem. Za ekipu je bio i šok moje pojavljivanje u svlačionici. Nisam zadovoljan sa igrom, ako je to imitiacija rezultata u Banjoj Luci onda sam zadovoljan. Nadam se da će igrači prihvatiti moje metode rada. Moramo promijeniti psihološko stanje, istakao je Kamenica, a onda najavio duel sa Borcem.

- Borac je možda i kvalitetnija ekipa od nas u ovom trenutku, ako gledamo po konstituciji, ali to je sve tu negdje. Ono što sam vidio na ovom meču i što sam čuo šta se desilo u prvenstvu, to je segment kontranapada krila, a to je povezano i sa moralom ekipe. Prije svega moramo riješiti, napraviti korekciju u odbrani, korekciju kontre, pozicioni napad nam je nešto lošiji. I Borac ima Ljubišića, kojem su igrači šutirali onako kako je njemu odgovaralo. Važno je shvatiti da mi nismo bez šansi i možemo napraviti rezultat i demo da to uradimo, zaključio je Kamenica.

 Izvor: Sport1.oslobodjenje.ba!