VOGOŠĆANI OVOG VIKENDA GOSTUJU EKIPI KONJUHA IZ ŽIVINICA

Rukometaši Vogošće nakon pobjede nad Maglajem idu na treće gostovanje ove sezone.
Utakmica sedmog kola PL BiH se igra u Živinicama u subotu, 10.11.2018. sa početkom u 19,00 sati.
 
Predsjednik Upravnog odbora RK „Vogošća Poljine Hills“ Fetah Kadrić kazao je da Rukometni klub Konjuh respektuje i da se radi o dobrim sportskim prijateljima.
„ Što se tiče ekipe Konjuha, uvijek su nezgodan protivnik a posebno na domaćem terenu. Radi se o kvalitetnoj ekipi koja je do sada mnogima pomrsila račune. Mi smo spremni i dat ćemo svoj maksimum da utakmicu završimo u svoju korist. Čeka nas naporan period u kojem ćemo odigrati tri prvenstvene, te dvije utakmice Challenge Cup-a. Naša ekipa je svjesna napora koji ih očekuje i nadamo se da će naše igrače zaobići povrede jer u ovakvom tempu igranja utakmica svaki igrač je bitan“. – dodao je Kadrić.
 
Selvedin Omahić lijevi bek Vogošće kaže:
„Protiv RK „Konjuha“ tražimo svoju prvu pobjedu u gostima. U dosadašnjem dijelu smo izgubili bodove u Gračanici i Banja Luci, svakako dva veoma teška gostovanja, ali ovaj put ćemo se potruditi da se vratimo kući s tri boda. Imamo težak raspored u narednih 20 dana, gdje igramo svaka tri dana, ekipa trenira punom parom i nastojimo da popravimo stvari koje nisu funkcionisale“.
 

 Izvor: Press služba RK"Vogošća PH"