Lokomotiva u Vogošći pretovarena golovima…

 U utakmici trećeg kola rukometne Premijer lige BiH večeras je u vogošćanskoj dvorani „Amel Bečković“, rukometni klub Vogošća Poljine Hills, rezultatom 35 :24 savladao ekipu Lokomotiva iz Brčkog koja se ove sezone vratila u društvo najboljih bosanskohercegovačkih rukometaša.

U želji da anuliraju poraz iz prošlog kola kada su, u gostima, od Rukometnog kluba Gračanica ostali bez bodova, domaći rukometaši su od samog početka utakmice nastojali da, kvalitetom igre te podrškom publike i prednošću domaćeg terena, tri boda uknjiže u svoju korist. I uspjeli su u tome.
Iako su poletni gosti poveli u drugoj minuti igre, domaći rukometaši im nisu dali da rezultat nastave povećavati u svoju korist. Minut kasnije rezultat je bio izjednačen, a već od četvrte minute igre domaći rukometaši su počeli punti mrežu gostiju. Iz minute u minutu, sve do kraja prvog poluvremena, iskazivali su svoju nadmoć te bez velikih poteškoća održavali gol razliku u svoju korist od četiri-pet, a na trenutke i šest-sedam golova razlike, te su prvi dio utakmce priveli kraju sa rezultatom 17:10.

Nastavak igre nije donio neke posebne novosti. Vogošćani su kvalitetnom igrom samo povećavali rezultat u svoju korist i sve do kraja, bez poteškoća, održavali prednost od devet-deset, a na trenutke i 11 golova razlike. Ni jednog trenutka gostima nisu dozvolili da značajnije ugroze njihovu mrežu te su zasluženo slavili rezultatom 35 :24.

Izvor:Sport-avaz.ba