Vogošćani slavili u derbiju kola, Čelik ostao na minus 8

vog celik rezultat

Vogošća i Čelik su večeras u okviru drugog kola Premijer lige za rukometaše odmjerili snage u dvorani “Amel Bečković”, a slavila je ekipa Vogošće rezultatom 34:26. Utakmicu su dosta bolje otvorili domači rukometaši, koji su ‘Blitzkriegom’ došli do rezultata 8:1, a prije svega su bili raspoloženi Ovčina, Divković i Međić. Gosti su se nakon toga ipak uspjeli konsolidovati i smanjiti prednost domaćih (9:6). Zatim je ponovo uslijedio period dobre igre domaćih, koji su nošeni golmanom Šabanovićem (12 odbrana u prvom poluvremenu) povećavali prednost do kraja prvog dijela, a rezultat na pauzi je glasio 18:12.

Domaći bolje otvaraju i drugo poluvrijeme i dolaze do prednosti od osam golova (22:14). U 44. minuti gosti smanjuju prednost Vogošće na pet golova (25:20). U tim momentima je golman gostiju, Polić, uspio odbraniti nekoliko šuteva domaćih rukometaša te je tako dao dodatni podstrek svojoj ekipi. Ipak, ekipa Vogošće nije dozvolila gostima da dodatno smanje prednost te je održavala prednost od pet golova. U zadnjih 10 minuta domaći su ušli sa prednošću od šest golova, a rezultat je glasio 28:22. Tri minute prije kraja domaći su imali nedostižnu prednost od devet golova (33:24). Trener domaćih, Danijel Ridžić, je do kraja dao priliku za igru svim igračima, a gosti nisu uspjeli napraviti ništa više pa su tako Vogošćani slavili rezultatom 34:26.

RK Vogošća Poljine Hills: Šabanović, Haseljić, Korjenić 3, Divković 3, Ovčina 10, Bečić 3, Škorić, Međić 3, Dedajić 3, N. Kadrić 2, Jelačić, Geko 4, Džinović 2, A. Kadrić, Gruić 1 i Đapo.

RK Čelik: Begagić 3, Kadić 2, Mehić, Memić, Bajramović 7, Duvnjak 3, Martić 1, Polić, Dervenčić, Begović 2, Birdahić 1, Sirćo, Buljugija 5, Mujanović 2 i Ekinović.