POBJEDA VOGOŠĆE PROTIV REPREZENTACIJE SAUDIJSKE ARABIJE

R.K. VOGOŠĆA POLJINE HILLS nastavlja sa pripremama za novu sezonu i historijski nastup u Evropi. Nakon komšijskog derbija i pobjede nad Bosnom (S) momci Danijela Riđića odmjerili su snage i sa Rukometnom reprezentacijom Kraljevine Saudijske Arabije koja boravi na pripremama u BiH a sa klupe je vodi balkanski rukometni stručnjak Goran Đokić.

Neugodni Saudijci koji su se nedavno i na tradicionalnom Dobojskom turniru pokazali u dobrom svjetlu bili su pravi test za Vogošćane pred neizvjesne susrete koji slijede.

Prvo poluvrijeme pripalo je gostima, 9:11, no u nastavku domaći uspijevaju preokrenuti i na kraju slaviti sa minimalnih 25:24. Ovčina sa 8 i Međić sa 6 postignutih golova predvodili su R.K. VOGOŠĆA POLJINE HILLS u ovoj utakmici koja će ostati zapamćena i po tome što je bila prva rukometna utakmica u novoj Sportskoj dvorani u Semizovcu.

RK VOGOŠĆA POLJINE HILLS - REPREZENTACIJA SAUDIJSKE ARABIJE 25:24 (9:11)

R.K. VOGOŠĆA POLJINE HILLS: Mirza Haseljić, Adnan Šabanović, Alen Geko 2, Anes Bečić 5, Samir Korjenić 1, Rujanac Demirel -, Tarik Međić 6, Alen Ovčina 8, Miloš Tešanović -, Ibro Jelačić -, Ivan Divković 1, Haris Džapo -, Admir Purić -, Nedim Kadrić -, Aleksandar Škorić -, Tarik Dedajić 1; Trener: Danijel Riđić